AGENCIJA GALEB ZR

TC "Mala Varoš", Žitni trg
23000 Zrenjanin
Tel: 023/ 580-400
Mob: 064/ 137-37-43; 069/ 137-3743
oglasitenekretninu Registrovani pod
registracionim brojem 565
u registru posrednika
za prodaju ili zakup
nepokretnosti

Zrenjanin

Zrenjanin je grad koji se nalazi u severnom delu Srbije, tačnije u Vojvodini. Zrenjanin je treći po veličini grad u Vojvodini, i nalazi se odmah posle Novog Sada i Subotice, pripada srednje-banatskom okrugu. Takođe je i druga po veličini opština u Republici Srbiji. Površina opštine Zrenjanin iznosi 1326 kvadratnih kilometara, što čini ukupno 8,3% od cele površine Autonomne pokrajine Vojvodine. 82,5% od te površine je poljoprivredno zemljište.
Kroz istoriju je menjao imena, pa je poznat i pod nazivima Veliki Bečkerek i Petrovgrad. Sadašnje ime, grad Zrenjanin je dobio po narodnom heroju Žarku Zrenjaninu 1946. godine.
Zrenjanin ima veoma povoljan geografski položaj. Nalazi se u blizini glavnog grada Srbije-Beograda, kao i glavnog grada Autonomne pokrajine Vojvodine-Novog Sada. Udaljen je svega 75 kilometara od Beograda, a 50 od Novog Sada, kao i granice sa Rumunijom.
Zrenjanin je grad sa oko 80 000 stanovnika. U prediodu održavanja manifestacije Dani Piva, grad Zrenjanin ima veliku posećenost od strane domaćih kao i inostranih turista. Turistički značaj ima i Banja Rusanda, koja se nalazi u neposrednoj blizini samog grada, kao i izletište Carska Bara. Takođe grad poseduje mnoge turističke atrakcije poput ugostiteljskog objekta pod nazivom ,,Gradska bašta’’, kao i kupalište ,,Peskara‘’, i izletište ,,Tisa’’.
Zrenjanin je grad koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Prvi utisci ljudi, vezani za ovaj grad su i više nego pozitivni. Sama arhitektura Pozorišta, Finansijske palate (današnji muzej), kao i Gradske kuće zasenjuje posetioce na prvi pogled. Narodno pozorište ,,Toša Jovanović’’ je najstarije barokno pozorišno zdanje u zemlji. Takođe ovaj grad odiše prelepim parkovima, kao i brojnim kafe baštama koje se nalaze u glavnoj ulici.
Zrenjanin je grad koji je veoma povoljan kako za inostrane tako i za domaće investitore. Na obodu grada nalaze se dve industrijske zone. Industrijska zona Jugo-istok, kao i industrijska zona Bagljaš-Elemir.
Zona jugo-istok je veliki adut Zrenjanina u privlačenju stranih investitora. Zapravo ova zona je jedna od najuređenijih u Srbiji, koja poseduje kompletnu infrastrukturu. Ova zona omogućava rad u režimu SZ. Takođe ima više nego povoljan položaj, te se nalazi odmah pored puta Zrenjanin-Beograd, reke Begeja, kao i aerodroma Ečka. Investitori koji dođu ovde u neposrednoj su blizini Mađarske i Rumunije pa su praktično na vratima Evropske Unije.
Industrijska zona Bagljaš-Elemir je zona na samom izlazu iz grada prema Novom Sadu.  U navedenoj industrijskoj zoni svoj poslovni interes zadovoljilo je preko 10 većih investitora.
Gradska naselja: 4. Juli, Bagljaš, Berbersko, Brankovan, Brigadira Ristića, Budžin bulevar, Centar, Dolja, Dudara, Dunavska, Duvanika, Gradnulica, Klajnova Bara, Lesnina, Mala Amerika, Mičkei, Mužlja, Nova Kolonija, Novo Berbersko, Putnikovo, Ruže Šuman, Stara kolonija, Šećerana, Šećerana, Šumica,Zeleno Polje.
Naseljena mesta opštine Zrenjanin: Aradac, Banatski Despotovac, Belo Blato, Botoš, Čenta, Ečka, Elemir, Farkaždin, Jankov Most, Klek, Knićanin, Lazarevo, Lukićevo, Lukino Selo, Melenci, Mihajlovo, Orlovat, Perlez, Stajićevo, Taraš, Tomaševac, Zlatica.

Pretraga nekretnina

Raspon cena

Specijalno

Lokal , Centar - Zrenjanin (Žitni Trg), Zrenjanin
Kuća , Centar - Zrenjanin, Zrenjanin

Centar - Zrenjanin
264 m2 - 39.000 €

Kuća , Centar - Zrenjanin, Zrenjanin

Centar - Zrenjanin
134 m2 - 45.000 €

Ponuda na E-mail   •   Knjiga utisaka   •   O nama   •   Zaposleni   •    Kontakt